enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5888
EURO
34,8254
ALTIN
2.495,83
BIST
9.452,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Sanal fuarcılık gündemde

Sanal fuarcılık gündemde
REKLAM ALANI

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılan koronavirüs, dünyada 325 uluslararası fuarın iptaline neden oldu. Bu sayı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Fuar ve etkinliklerin iptalinden dolayı ekonomik kayıp ise milyar dolarları buldu. Fuarların bir kısmı mayıs ve sonraki aylara ertelenirken, bazıları da iptal edildi. Yaşanan bu olumsuzluklardan sonra akla gelen soru, ‘benzer bir olumsuzlukta fuarların ve etkinliklerin yerini sanal etkinlikler alabilir mi?’ oldu.

Bu soruya yanıt olarak ilk akla gelen sanal fuarcılık… Ancak şu an için dünyada fiziksel, yüz yüze etkinliklere alternatif olarak tasarlanan çevrimiçi konferanslar ve sanal ticaret fuarları henüz başlangıç ​​aşamasında. Sanal bir zirve veya ticaret fuarı; şirket, marka veya sadece kariyer için iyi bir yatırım olabilir mi? Küresel iş dünyası bu soruya yanıt ararken, ABD’de 250 farklı şirketin CEO’su ile yapılan ankette; internetin, fuarın yerini alamayacağını düşünenlerin oranı yüzde 91 seviyesinde çıktı. Ancak sanal zirveler de denenmeye devam ediyor.

Şu an için sayıları çok fazla olmasa da bazı tedarikçiler, kullanıcı arayüzleri vasıtasıyla pazarlama mesajlarını ve modellerini pazara ulaştırmak için çaba sarf ediyor. Salesforce şirketi, 4 Mart’ta yapmayı planladığı yüz yüze konferansı, çevrimiçi bir etkinliğe dönüştürme kararı aldı. Şirket yetkilileri, web sitelerinden yaptıkları açıklamada koronavirüs salgını ile ilgili müşteriler, ortaklar ve çalışanlar için her türlü önlemi aldıklarını vurgulayarak, etkinliklerini sanal bir deneyim haline dönüştürdüler.

Diğer bir örnek ise Facebook’tan geldi. Şirket, global geliştirici konferansı F8’i iptal ettiğini açıkladı. 6-8 Mayıs tarihlerinde Kaliforniya, San Jose’de gerçekleşmesi planlanan konferansın yerine daha küçük ve yerel etkinlikler düzenlenecek ve bu etkinlikler; video ve canlı akış içeriği şeklinde paylaşılacak. Infinera ise 8-12 Mart tarihlerinde San Diego’daki Optik Ağ ve İletişim Konferansı ve Sergisi’nden (OFC 2020) çekildiğini açıkladı. Bunun yerine firma, söz konusu konferans için en son yeniliklerini sergilemek adına sanal etkinlik yapmayı planlıyor.

REKLAM ALANI