Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli; Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu Paraşüt Kariyer Fuarı’nda üniversite öğrencileriyle online platformda bir araya geldi.
Benli, sigortacı olmak isteyen üniversite öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu.
Atilla Benli, gençlerle sigortacılık sektörünün ekonomiye ve istihdama etkisini, Türkiye Sigorta’nın sektördeki konumunu ve iş yapış modellerini anlatırken aynı zamanda kariyer yolculuğunu ve sektördeki tecrübelerini de
öğrencilerle paylaştı.
Sigortacılık, Türkiye için değer yaratan bir sektör
Sigortacılık sektörünün finans piyasalarının en popüler sektörlerinin başında geldiğini vurgulayan Atilla Benli şunları söyledi: “Sermaye piyasalarını destekleyen en önemli sektörlerden biri sigorta ve emeklilik sektörü olarak öne çıkıyor. Sigorta ve emeklilik sektörünün GSYH içerisindeki payını artıran ülkelerin sürdürülebilir ekonomik büyümeyi başarabildikleri gözlemleniyor. İçinde bulunduğumuz sektörün ekonomimiz için yarattığı değer çok büyük. Fakat asıl önemli olan insanımız için üstlendiğimiz değer. 2020 yılı yaşadığımız küresel salgın, depremler, yangınlar ile sigorta kavramının ne kadar olduğunu, gerçekten hayatlarımızı nasıl iyileştirdiğini yeniden hatırlattı. 83 milyona değer yaratan bir sektör olarak öne çıktık. Bankacılıkla başlayıp sigortacılıkla devam eden kariyerimde, sigortayı ve sigortacılığı çok sevmemdeki en büyük etkenin, sektörün insan odaklı olması. Sigortacılık her yönüyle topluma fayda sağlayan bir alan. Ülke yatırımlarına, değerlerine, insanımızın kendisine ve sevdiklerine güvence sunan, tasarrufu destekleyen, ekonomimizin gelişimine en fazla katkıyı sunan bir sektörün profesyoneli olmak beni her zaman gururlandırdı ve umutlandırdı. Sigortacılık sektöründe gençler kariyer yapmaya başladığı ve sektörün çalışan sayısı her yıl artışta. Ülkemizde faaliyet gösteren toplam 63 şirketimizde Covid-19 salgınına rağmen 2020 yılı sonu itibarıyla doğrudan satış personeli de dâhil çalışan sayısı 863 kişi artarak 20 bin 417 kişiye çıktı. Doğrudan satış personeli de dâhil toplam çalışanların 13 bin 715’i üniversite mezunu, 2 bin 151’i ise lisansüstü eğitim diplomasına sahip. Sektörümüzdeki istihdamda bankacılık ve sigortacılık bölümü ile aktüerya bölümü mezunları büyük önem taşıyor. İşletme, iktisat, ekonomi, mühendislik gibi alanlardan mezun adaylar da çoğunlukta ve bu adaylar teknik sigortacılık-underwriting, finans, sigorta satış, aktüerya, hasar, operasyon, strateji, insan kaynakları gibi alanlarda değerlendiriliyor.”