enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1019
EURO
38,1253
ALTIN
2.876,31
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
23°C
İstanbul
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Bilgi ve iletişim teknolojisiharcamalarının 17,1 milyar dolara ulaşması öngörülüyor

Bilgi ve iletişim teknolojisiharcamalarının 17,1 milyar dolara ulaşması öngörülüyor
REKLAM ALANI
07.02.2019
0
A+
A-

IDC Türkiye tarafından düzenlenen2019 IDC Türkiye Öngörüleri etkinliği, 7 Şubat’ta Microsoft Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Dördüncü kez düzenlenenIDC Türkiye Öngörüleri etkinliğine bu yıl da IDC TürkiyeÜlke Direktörü Nevin Çizmecioğulları, IDC Türkiye analistleri,önde gelen kurumların CIO’ları ve lider BİT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) tedarikçilerikatıldı.Rapora göre 2019 yılı içinde Türkiye’de kurumların gerçekleştireceği bilişim ve iletişim teknolojisi harcamalarının17,1milyar Amerikan Doları büyüklüğüneulaşması öngörülüyor.

Genel seçimlerin ardından özellikle yılın ikinci yarısından sonra etkisini arttıran makroekonomik zorlukların Türkiye’nin BİT harcamalarını gözle görülür şekilde etkilediğini belirten IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları, rapora yansıyan gelişmeler hakkında şunları söyledi:

“Global harcama ve istihdam tedbirleri, artan rekabet ve kârlılık baskısı; yerelde Türk Lirası’nın ABD Doları karşısında hızlı değer kaybı ve dalgalanması, kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren kurumların BT yatırımlarını tekrar gözden geçirmelerine ve ötelemelerine yol açtı. Tüm olumsuzluklara rağmen, Türkiye pazarında kalıcı yer edinmek isteyen ve uzun vadeli düşünen işletmelerin teknolojiye yatırım yapmaya devam ettiklerini gözlemliyoruz. Bu belirsizlik ortamında şirketler için dijital dönüşümün önemi çok daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. Önümüzdeki dönemde büyüyen startup ekosisteminin de katkısı ile, blokzinciri, siber güvenlik, 5G, robotik süreç otomasyonu gibi yeni teknolojilerde birçok işbirliğinin, yeni yatırımların ve projelerinhayata geçmesini öngörüyoruz”.

IDC, 2019 yılında, Türkiye telekom servisleri haricinde kalan BT pazarının 8,3milyar dolarseviyesindeolmasını bekliyor. Donanım ağırlıklı pazarda, BT hizmetleri ve yazılım alt kırılımları, IDC’nin öngördüğü tahmini yüzde 3,8’lik yıllık büyüme oranlarıylaen hızlı büyüyen alanlar olarak öne çıkıyor.

Telekomünikasyon, finans, kamu, üretim ve perakende en çok BT harcaması yapan sektörler olarak dikkat çekerken, özellikle telekom operatörleri dijital servis sağlayıcı olma yönünde kayda değer yatırımlar gerçekleştiriyor. Finans sektörüise yatırımlarını bir yandan regülasyon uyumunu sağlama çerçevesinde şekillendirirken,diğer yandan blokzinciri, Open API gibi yeni teknolojilerle müşteri deneyimini iyileştirmeye ve operasyonel verimliliğe odaklanıyor.

REKLAM ALANI