Stressiz Bir Sınav Sürdürülebilir Başarı Mümkün
Yazar, Emine Çaşkurlu’nun kaleme almış olduğu BİR SINAV, İKİ SONUÇ/Stressiz Bir Sınav & Sürdürülebilir Başarı Mümkün kitabı: İnsanın temel gereksinimi sadece yeme, içme ve barınma ihtiyacı değildir; esasen en temel ihtiyacı, bilme ve öğrenme arzusudur. Eğer insan, bilme ve öğrenme arzusundan yoksun kalırsa çoğunlukla anlamsız bir dizi tesadüfle karşılaşır ve gündelik yaşamın dolaylı dolaysız sorunlarıyla baş başa kalabilir. Bu sebeple yetersizlik duygusuna kapılabilir çünkü bilme ve öğrenme arzusu, düşünce sisteminin hem oluşmasını hem de olgunlaşmasını sağlar.
Kitabın İçinden:
İnsan hayatında birikim, elde edilen deneyimlerin toplamıdır.
Öğrenme ve eğitim dinamiklerinin en temel gereksinimi olarak okurlarıyla buluşuyor.
Sınava hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?
Sonuç ve başarı odaklı olmak için bütünsel yaklaşım ne demek ve önemi ne?
İstemiş olduğunuz üniversite ve bölüm için sadece sınavlara hazırlanmak yeterli mi?
Hangi araç ve yöntemlerle çalışırsanız salt sonuçtan ziyade sürdürülebilir başarıya ulaşabilirsiniz?
Satır Araları:
Sınav bir sonuç, stres bir tuzak mı?
Meslek seçimleri ya da tercihler, kaçıncı sınıftayken şekillenir?
Tüm bu soruların ve daha fazlasının doğru cevapları, bu kitabın satır aralarında…
Eğitim ve öğrenim hayatı, esasında bir stres hâli değildir; onun stresli bir durummuş gibi algılanmasına hatalı yöntemler neden olur. Hâlbuki insan, öğrendikçe kendisini daha değerli hissetmeye başlar.
Hedef Kitle:
Eğitim ve öğrenme süreçlerinde öğrenci, aile, öğretmen ve eğitim kurumu, aslında bir bütünün parçalarıdır. Doğru işbirliği, rol dağılımı, bütünsel yaklaşım ve liderlik, stressiz bir yaşam ve sürdürülebilir başarının oluşmasında büyük önem taşır.
Ebeveynlere kılavuzluk edecek olan bu kitabın odak noktasında okul çağındaki çocukların eğitim, sınava hazırlık ve hayat boyu öğrenme süreçlerinin yanı sıra kişilere özgü öğrenme metotları ve meslek seçiminde dikkat edilmesi gereken dinamikler var. Binlerce öğrencinin hayatına en güzel dokunuşları yapmış bir eğitimcinin, Emine Çaşkurlu’nun, kaleminden ve deneyimlerinden süzülerek gelen örnek bir çalışma…