enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2101
EURO
37,4602
ALTIN
2.889,22
BIST
9.010,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Çok Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Çağrı merkezi sektörü çok sayıda mühendis istihdam edecek

Çağrı merkezi sektörü çok sayıda mühendis istihdam edecek
REKLAM ALANI
A+
A-

Çağrı merkezi sektörü dijitalleşmeyle birlikte çok sayıda mühendis istihdam edecek
Sahip olduğu ekonomik büyüklük ve güçlü istihdam yapısıyla ekonomiye ve bölgesel kalkınmaya önemli katkı sağlayan çağrı merkezi sektörü, dijitalleşmeyle birlikte önümüzdeki 10 yıl içinde çok sayıda mühendis istihdam etmeye başlayacak
Dijitalleşmenin büyük bir hızla devam etmesi ve dünyanın bu yöne doğru gitmesi hemen her marka için ayrı bir gündem maddesi haline geldi. Çağrı merkezi sektöründe de dijitalleşme oldukça önemli bir paya sahip.
Türkiye’de 14 binden fazla çalışanıyla 120’nin üzerinde şirketin çözüm ortağı olan Avrupa’nın lider BPO şirketlerinden Webhelp’in Türkiye ve Ortadoğu CEO’su Metin Tarakçı, çağrı merkezlerinde dijitalleşmenin önemiyle ilgili şöyle konuştu; “Yoğun ve basit işlemleri otomasyon, daha sofistike işlemleri ise insanların yapmak zorunda kalacağı bir dünyaya doğru evriliyoruz. Kullandığımız ürünler daha fazla teknoloji ve teknik beceri gerektiren karmaşık ürünlere dönüştü. Bunları çözmek için kendimizi biraz daha yetiştirmemiz gerekiyor. Bu sektör önümüzdeki 10 yıl içinde çok sayıda mühendis istihdam etmeye başlayacak. Süreç daha nitelikli, daha teknik, daha bilgili, çözüm odağı ve becerisi kuvvetli insanlara doğru evriliyor. Dükkânlar, mağazalar, banka şubeleri, abone merkezleri derken insanların bu fiziksel ortamlardan çıkıp daha dijital ortamlara eğilim gösterdiğini net bir şekilde görüyoruz. Eskiden mağazadan alışveriş yapılan bir ürün için bugün e-ticaret kullanılıyor. Eskiden bir banka şubesinden yapılan işlem, bugün internet ya da mobil bankacılıktan yapılıyor. Dünya fizikselden dijitale evriliyor.  Dijital dünyada yaşanan bir sorunda ise çağrı merkezlerine başvuruluyor.”
Hacim internete kaydıkça çağrı merkezleri büyümeye başladı
Fiziksel ortamların aldığı yoğunluğun dijitale kaymasıyla çağrı merkezlerinin de önlenemez bir büyüklüğe ulaştığını kaydeden Metin Tarakçı sözlerini şöyle tamamladı; “Bu noktada teknoloji buradaki yoğunluğun bir kısmını daha düşük maliyetlerle, daha otomasyon çözümleriyle üzerimizden almaya başladı. Ben bunu çok sağlıklı buluyorum. Çünkü her şeyi insanla ve sonsuz insan kaynağıyla yapamayız. Bu büyüyen hacmin bir kısmını teknoloji ve otomasyonla çözme fikri ve çabası yerinde ve doğru zamanda geldi.”

REKLAM ALANI