enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,3646
EURO
36,3257
ALTIN
2.819,46
BIST
9.378,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Pazar Parçalı Bulutlu
14°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
14°C

Dijital pazarlamada sahte reklam tuzağına düşmeyin

Dijital pazarlamada sahte reklam tuzağına düşmeyin
REKLAM ALANI
30.05.2019
0
A+
A-

Medya artık bir savaş alanına dönüştüğü biliniyor. Reklamlar yoluyla pek çok sahtekârlık yapılıyor ve satılan en büyük malzemelerden biri de sahte trafik. Sadece 2017’de dünyada 16,4 milyar dolar sahte reklam kaybı bulunuyor. Harcanan her 3 dolardan 1’i boşa gidiyor.

Kolay Pazarlama CEO’su İletişim Tasarımı Uzmanı Ömer Yoluk, konuyla önemli bilgiler verdi:

İYİ BOTLAR KÖTÜ BOTLARA KARŞI

“Sahte internet trafiği söz konusu olduğunda asıl suçlu botlar gibi görünür. Yine de her botun pazarlama kampanyası için kötü ya da zararlı olduğunu düşünmemek gerekir. Imperva’s 2016 Trafik Raporu’na göre online trafiğinin yüzde 52’si botlar tarafından sürdürülmekte, bunun yüzde 22,9’u iyi botlar, yüzde 28,9’u kötü botlar tarafından yapılmaktadır. Bu da internet trafiğinin sadece yüzde 48,2 sinin gerçek insanlar tarafından yürütüldüğünü gösteriyor. Sahte internet trafiğinin arkasında birincil olarak kötü botlar bulunmaktadır.

SAYFA GÖRÜNTÜLEME ANİDEN YUKARI FIRLARSA…

Sahte internet trafiğinin etkisine karşı ilk adım, sahte online haber ‘story’lerinin  ortaya çıkmasına yardımcı olan faktörlerin neye benzediğini bilmektir.  Aranacak şüpheli işaretlerden bazıları, online trafik modelinde önemli değişiklikler olmasıdır. Örneğin, herhangi bir yeni kampanya olmadığı halde sayfa görüntüleme aniden yukarı fırlarsa, bunun arkasında kötü bir bot olabilir.

Diğer analitikler de sahte hareketliliğe işaret eder.  Bu ölçümler, hemen yüksek çıkma oranları ve normal görüntülenme sürelerinden daha az görüntüleme ile gerçek müşterilerden daha fazla ziyaret ederler.  Daha yüksek hemen çıkma oranları, normal sayfa görüntüleme sürelerinin altında ve müşterilerden daha fazla ziyaret içerir. Tüm bunlar devreye bir bot girdiğinin belirtisi olabilir. Ayrıca, bilinmeyen domainlerden sitenize trafik geliyorsa, bu domainlerin bot olup olmadığını kontrol etmek gerekebilir.

BİLİNEN REKLAM NETWORKLERİNE ODAKLANIN

Ne arayacağını bilmek savaşın yarısıdır. En büyük savaş ise sitenizin güvenliğini artıracak ofansif ve defansif stratejiler eklemek ve online reklam kampanyası erişimini geliştirmek olacaktır.

Öncelikle gerçek insanlarla bağlantılı sonuçlar almak için iyi bir adı olan ve bilinen reklam networklerine odaklanın. Anlaşma sunan veya incelemek üzere tanınmış bir adı olmayan herhangi bir networkten uzak durun. Kusursuz bir tanınırlığı olan bir network için bile adaylara yayıncı trafiğinin orijini hakkında soru sormak yine de iyi bir fikirdir.

REKLAM ALANI