enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,7784
EURO
36,7823
ALTIN
2.946,32
BIST
10.081,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Yağmurlu
17°C
Pazartesi Yağmurlu
16°C
Salı Yağmurlu
13°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
11°C

Dolandırıcılık amaçlı e-postaların kurbanı

Dolandırıcılık amaçlı e-postaların kurbanı
REKLAM ALANI
A+
A-

Yüzde 11’i siber güvenlik farkındalığına sahip

Çalışanların siber güvenlik eğitimlerinin ve test sonuçlarının analizinin ardından, Orta Doğu ve Afrika’daki çalışanların kimlik avı kurbanı olma ihtimalinin diğer bölgelerdeki (Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika) çalışanlara göre daha yüksek olduğu tespit edildi. Orta Doğu’daki çalışanların yüzde 14,7’si ve Afrika’daki çalışanların yüzde 11’i oltalama testinde başarısız oldu. APAC bölgesi bunun daha da gerisinde kalarak, oltalama testinde başarısız olma oranı yüzde 15,6’ya yükseldi.

Güvenli e-posta Kullanımı Eğitimi Çalışanlardan İlgi Görüyor

2021-2022 döneminde Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki personelin siber güvenlik eğitimleri için odaklanılan en popüler konular güvenli e-posta kullanımı (şüpheli bağlantıları ayırt etme, neyin dolandırıcılık olduğunu anlama gibi) ve güvenli bir şifrenin nasıl belirleneceği konusu oldu. Bu eğitimler çalışanların yüzde 70’inden fazlası tarafından tercih edildi. Diğer popüler eğitim konuları arasında mobil cihaz güvenliği, sosyal medya hesap güvenliği ve uç nokta iş istasyonlarının korunması yer aldı. Veri gizliliğine ilişkin eğitimler popülerlik listenin son sırasında yer buldu.
Kaspersky Hizmetler ve Eğitim Ürün Müdürü Svetlana Kalashnikova, şunları söyledi: “Teknoloji dünyası hızla ilerlerken, insanların becerileri genellikle bunun gerisinde kalıyor. Görünüşe göreküresel ölçekte çalışanların çoğunun temel siber güvenlik eğitimine ihtiyacı var. Kaspersky Gamified Assessment aracı kullanılarak gerçekleştirdiğimiz son testimizde, 3 bin 907 çalışanın yalnızca yüzde 11’inin yüksek düzeyde siber güvenlik farkındalığına sahip olduğu kanıtlandı. ‘İnsan güvenlik duvarı’ olarak adlandırılan bu unsuru genellikle kurumların siber korumasındaki en zayıf halka olarak görüyoruz. Bu nedenle şirketler yalnızca kurumsal sistemlere kurulabilen geleneksel siber güvenlik çözümlerine değil, aynı zamanda çalışan eğitimine de yatırım yapmalılar. Ayrıca kişiler eğitilmeden önce siber becerileri göz önünde bulundurulmalı. Oyunlaştırılmış Değerlendirme Aracını, Kaspersky Güvenlik Farkındalığı Portföyünün ‘katılım aşamasına’ dahil olarak sunuyoruz. Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformu’ndaki eğitim aşamasından önce gelen bu araç, çalışanların öğrenme sürecine daha kolay motive olmasını sağlıyor ve kurumların çalışanlarının ihtiyaçlarına en uygun eğitim programını bulmalarına yardımcı oluyor.”

Kaspersky kurumlara şunları öneriyor:

• Her bağlantıyı tıklamadan önce kontrol edin.
• Kurumlar, çalışanlar arasında düzenli siber beceri kontrolleri yapmalı ve yetkin eğitimler sunmalıdır.
• Ziyaret ettiğiniz URL’nin güvenliğini kontrol etmenize yardımcı olmanın yanı sıra finansal bilgiler de dahil olmak üzere hassas verilerinizin çalınmasını önlemek için, herhangi bir siteyi korumalı bir alanda açma olanağı sağlayan güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın.

REKLAM ALANI