enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,9182
EURO
31,8495
ALTIN
1.905,57
BIST
8.093,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Gençler finansal özgürlük peşinde

Gençler finansal özgürlük peşinde
REKLAM ALANI
03.05.2022
0
A+
A-

itohaber

Bir taraftan jeopolitik riskler bir taraftan salgınla değişen dünya düzeni… İnsanlık, hem bilinmeyen güçlerle hem de birbiriyle savaşırken birer birer ortaya çıkan ekonomik etkiler yaşam koşullarını giderek zorlaştırıyor.
Özellikle enflasyonist etkilerin, gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlara yansımasıyla alışkın olunan standartların korunma çabası, 7’den 70’e tüm kesimlerin “Gelirimi nasıl artırırım?” sorusuyla yüzleşmesini beraberinde getiriyor.
Bu durum, bir kesimin kripto paralar gibi riskli varlıklara yatırım yaparak ek gelir yaratma arayışının hızlanmasına neden olsa da başta gençler olmak üzere toplumda geleceği hedefleyerek borsada uzun vadeli yatırıma yönelenlerin sayısı da azımsanamayacak derecede artış göstermiş durumda.
Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, 2019’da 1 milyon 154 bin 349 olan borsa yatırımcısı sayısı, salgın döneminde hızla yükseldi ve Mart 2022 itibarıyla 2 milyon 380 bini aştı. Yatırımcı sayısındaki artışa en büyük katkıyı 15-30 yaş arası bireylerin vermesi dikkati çekti.
Salgın öncesi yaklaşık 65 bin düzeyinde bulunan borsadaki 15-30 yaş yatırımcı sayısı, geçen ay sonunda 330 bine dayandı. Söz konusu genç kitlenin portföylerinin toplam değeri ise aynı dönemde 1 milyar 398 milyon lira seviyesinden 11 milyar 719 milyon liraya çıktı.
Bu da 2019’dan bu yana geçen süreçte borsadaki genç yatırımcıların sayısının 5, portföy toplamlarının ise 8 katına çıktığına işaret etti.
Haberin devamı için aşağıdaki linki tıklayınız:
https://www.itohaber.com/haber/guncel/222877/gencler_finansal_ozgurluk_pesinde.html

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.