enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Günlük Yaşantımızı İyileştirecek Fikirler geliştirelim! / Salih Keskin

Günlük Yaşantımızı İyileştirecek Fikirler geliştirelim! / Salih Keskin
REKLAM ALANI
A+
A-

Örnek: Güney Kore’de hayata geçirilen “Hayal Bankaları”

Dijital dünyanın yarattığı kaotik ortam, çoğumuzun zamanını alıyor ve kendimize ayıracak pek bir vakit bırakmıyor. Ancak, dijital dünyada hepimizin faydasına olacak ortak bir eylem içinde yer almak mümkün.
O zaman gelin, birazda hayatımızı kolaylaştıracak yaratıcı fikirler üzerine konuşalım.
Her birimizde yaratıcı fikir geliştirme kapasitesi olduğuna göre, neden herkes herkesin hayatına dokunacak bazı iyileştirici fikirler geliştirmesin?
Örneğin, Güney Kore’de hayata geçirilen “Hayal Bankaları” fikri bu düşünceyle ortaya çıktı. İnsanların hayalleri bir banka mantığıyla toplandı ve bazıları toplumsal faydaya dönüştürüldü.
Proje, insanların hayallerini paylaşabilecekleri bir platformla toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek, sosyal dayanışma ve toplumsal bağlar güçlendiren birçok projenin uygulanmasını sağladı.
Bizler hangi konu başlıklarına odaklanabiliriz?

Mesela:

Kendi yeteneklerimizi toplumsal fayda için daha nasıl değere dönüştürebiliriz?
Hayatın yarattığı stres miktarını hep birlikte nasıl düşürebiliriz?
Çevreyi korumaya yönelik bireysel ve toplumsal girişimler konusunda uçuk önerileriniz?
Komşular arasında yardımlaşmayı artıracak yöntemler sizce neler olabilir?
Olandan olmayana doğru akan oldukça pratik bir destek modeli ne olabilir? Fikirleriniz?
Bu gibi konular, hepimizin aklında geçen ve ortak çözüm üretebileceğimiz başlıklardan sadece birkaç tanesi. Küçük inovasyonlarda, 100 fikirden bir tanesinin gerçekleşme potansiyeline sahip olduğunu düşünürsek, binlerce insanın ürettiği fikirlerden onlarcasının hayatımızı kolaylaştıracağını hayal edin.
Dijital dünyanın nimetlerinden yararlanmak bu olsa gerek! Hep birlikte, günlük yaşantımızı iyileştirecek ve bizi daha mutlu kılacak fikirler üretelim.
Peki nereden başlayalım??

REKLAM ALANI