enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İsveçli şirketlerden istihdama 61 binden fazla katkı

İsveçli şirketlerden istihdama 61 binden fazla katkı
REKLAM ALANI
A+
A-
İsveç Türkiye Büyükelçiliği, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, İsveç Ticaret ve Yatırım Konseyi Business Sweden ve Türkiye’deki İsveç Ticaret Odası’ndan oluşan ‘Team Sweden’ tarafından hazırlanan İsveçli Firmaların Türkiye’de Yarattıkları Değer raporuna göre, beş yılda Türkiye’deki İsveçli şirketler 47.3 milyar TL katma değer yarattı. Söz konusu yatırımlar, Türkiye’deki istihdama 61 bin kişiden fazla katkı sağladı.
 
İsveç menşeli 125’ten fazla şirket Türkiye’de faaliyet gösterirken, 400’den fazla İsveçli şirket de distribütörler ve acenteler kanalıyla çalışmalarına devam ediyor. Aralarında Türkiye’de 120 yıldan uzun süredir faaliyet gösteren Ericsson’la beraber Autoliv, H&M, IKEA, Lindex, Sandvik ve Securitas gibi global liderlerin de bulunduğu firmaların pek çoğu, Türkiye’yi satış ve ihracat merkezi olarak kullanıyor. Bu markalar; Pakistan ve Hindistan gibi çeşitli Asya ülkeleri, Ortadoğu ve Afrika bölgelerini Türkiye’den yönetiyor.
 
GAYRİSAFİ KATMA DEĞER’DE YÜZDE 13.5 ARTIŞ
 
İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericsonbugünİsveç’in Türkiye, Türkiye’nin de İsveç için ihracat yapılan ülkeler arasında 20’nci sırada olduğunu, aynı zamanda Türkiye’deki İsveçli şirketlerin 2014-2018 yılları arasında Gayrisafi Katma Değer’e (GSKD) sağladıkları katkının her yıl ortalama yüzde 7 arttığını söyledi. Ericson, 2019’da gelen yeni İsveç yatırımları sayesinde bu oranın yıllık yüzde 13.5 artmasını beklediklerini kaydetti.
 
İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2018 yaklaşık 3.1 milyar doları bulduğunu ifade eden Başkonsolos Ericson, “İsveç ile Türkiye arasındaki politik ve ticari ilişkiler, 17’nci yüzyıla uzanıyor. Yüzyıllardır devam eden ilişkilerimiz sayesinde Türkiye’deki İsveç şirketleri, yeni yatırımlar yaptı, Ar-Ge tesisleri kurdu, yerli Türk şirketleri satın aldı, ortaklıklar yaptı, ihracata katkıda bulundu ve binlerce iş fırsatı yarattı. İsveçli firmalar halen, Türk ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Dolayısıyla İsveç ve Türkiye arasındaki ilişkileri, ticaret hacmi rakamlarının çok daha ötesinde görüyoruz. Bu raporla ekonomik verilerin de ötesine geçerek, firmalarımızın Türkiye’ye sağladığı Gayrisafi Katma Değeri ortaya koymaya çalıştık” dedi.

https://www.itohaber.com/haber/guncel/213090/isvecli_sirketlerden_istihdama_61_binden_fazla_katki.html

REKLAM ALANI