enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2658
EURO
37,4673
ALTIN
2.924,13
BIST
8.732,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Karbon sertifikalarının yüzde 50’si Limak Enerji’den

Karbon sertifikalarının yüzde 50’si Limak Enerji’den
REKLAM ALANI
A+
A-

Yenilenebilir enerji kullanımının teşvik edilmesi ve küresel ısınmaya neden olan sera gazı salınımlarının azaltılması amacıyla dünya genelinde teşvik edilen karbon piyasaları Türkiye’de giderek önem kazanmakta. Ülkemizde son yılların en büyük karbon sertifikası ticaretine Limak Enerji imza attı.
Limak Enerji, son 1,5 yılda 5 milyon ton eşdeğerinde VCS (VerifiedCorbon Standard) sertifikası üretip yayınladı.
Türkiye’de bu süre zarfında yayınlanan tüm VCS sertifikalarının yüzde 50’sini tek başına sağlayan Limak Enerji, sektöründe öncü bir rol üstlenmiş oldu.
2009 yılından günümüze kadar yayınlanan tüm VCS sertifikalarının da yaklaşık üçte biri Limak Enerji tarafından sağlandı.
Paris İklim Anlaşması ve Avrupa Birliği’nin 2050 yılına kadar net sera gazı emisyonlarını sıfırlamayı hedeflediği Yeşil Mutabakat kapsamı çerçevesinde, karbon piyasaları ve sertifika süreçlerinin önümüzdeki dönemde dünya genelinde daha da büyük önem kazanması bekleniyor.
Limak Enerji Grubu, Hidroelektrik, güneş ve jeotermal enerjide Türkiye’nin en büyük özel sektör yatırımcılarından birisi oldu. Limak Enerji, bir süre önce Sıfır Atık Belgesi de almaya hak kazanan Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali (280 MW) ile Uzunçayır Barajı ve HES’te (82 MW) yaptığı üretimle VCS sertifikalarını da almaya hak kazandı.
Önümüzdeki dönemde diğer yenilenebilir santrallerini de bu sertifikalandırma sürecine sokmayı planlayan Limak Enerji, aynı zamanda bu sayede ülkemize de önemli miktarda döviz kazandırmayı amaçlıyor.
Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Özdemir konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Ulaştığımız 5 Milyon tonluk miktar, yaklaşık 226 milyon ağacın bir yılda emdiği karbon miktarına veya 1.1 milyon aracın yıllık ortalama karbon salınımına eşdeğer bir ölçüt olarak kabul ediliyor.
Limak Enerji olarak 2 adet hidroelektrik santralimizde başlattığımız bu sertifikalandırmaları yaygınlaştırarak diğer tüm yenilenebilir kaynak santrallerimizde de uygulamayı hedefliyoruz.”

REKLAM ALANI