Son yıllarda inşaat sektörüne yönelik otel ve rezidansların ülkenin güzel konumlarında yükselmesi turizme yönelik yatırımların artması ile paralel KKTC halkının yüksek hayat standardı ve dünyaya entegre olma isteği ekonomiyi canlı tutuyor. İnşaat sektörü, KKTC için gelecekte de bu konumunu sürdürecek nitelikte… Her yıl yeni otellerin, rezidansların ve tatil köylerinin yapıldığı Kuzey Kıbrıs, bu sektöre yatırımları açısından büyük potansiyel taşıyor… Özellikle Maraş’ın açılmasıyla da KKTC’de inşaat sektörü ve turizm yeni bir boyut kazandı.
Özellikle son yıllarda eğitim ve turizm alanında yaşanan olumlu gelişmelere paralel Kuzey Kıbrıs’ta gerek emlak, gerekse diğer alanlarda yatırım ciddi fırsatların doğmasına sebep oldu. Adada emlak piyasası, döviz bazında her yıl yaklaşık yüzde 30 artıyor. Diğer ülkelere nazaran Kuzey Kıbrıs’ta özellikle gayrimenkul yatırımları çok daha hızlı bir geri dönüş sağlıyor. Gayri-menkul alanında yapılan yatırım yapanlar, 12 yılda yatırımını amorti edebiliyor.
Kuzey Kıbrıs, iklimi, doğası ve muhteşem denizi ile İngilizler başta olmak üzere yabancı ülkelerden birçok insanın gözdesi konumunda. Ada yaşantısına, doğal güzelliklerine ve Türk insanının sıcakkanlılığına hayran kalan pek çok
yabancı Kuzey Kıbrıs’ta yaşamayı tercih ediyor, konut satın alıyor. Adada, en fazla konut alanların başında İngilizler geliyor… İngilizleri Ruslar, Araplar, Finlandiyalılar ve Norveçliler takip ediyor…Kuzey Kıbrıs, şimdi İnşaat tarım ve enerji sektöründe de hamle yapmaya hazırlanıyor… Kısacası Kuzey Kıbrıs, turizm, eğitim, tarım ve enerji sektörleri bakımından gelecek vaat eden bir ülke… Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile Akdeniz’in incisi olan Kuzey Kıbrıs, yatırımcıları bekliyor…