enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,8960
EURO
31,4606
ALTIN
1.923,44
BIST
8.026,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
13°C
Salı Hafif Yağmurlu
13°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

Küresel Doğan Startup’ların büyümesi hızlandı

Küresel Doğan Startup’ların büyümesi hızlandı
REKLAM ALANI
A+
A-

İstanbul’un girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve İstanbul ekonomisinin global ölçekteki rekabet gücü ile bölgesel çekim gücünü artırması amacıyla üç yıl önce başlatılan “WinGlobal: Küresel Doğan StartUp”lar programı üçüncü dönem mezunlarını verdi.
Hedef kitlesi küresel doğan StartUplar olan program, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) girişimciliği teşvik için kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) tarafından 2018 yılı itibariyle gerçekleştirilmeye devam edilmekte.
Ağustos ayında çıkılan çağrı sonrası Winglobal projesine kabul edilen girişimlerden online gerçekleştirilen programı başarıyla tamamlayan toplam 16 girişim, online etkinlikte sahne alarak iş fikirlerini tanıttı. Etkinliğin açış konuşmalarını BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı ve İSTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen gerçekleştirdi.
Startuplar pandemi sonrası geleceği inşa ediyor
BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı yaptığı konuşmada, dünyanın değiştiğini, salgınla birlikte ekonomilerin, toplumların ve günlük yaşantıların da aksamalara uğradığını belirtti. Ancak bu aksamaların yeni fırsatları da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Elbaşı şunları söyledi: Startup’lar pandemi sonrası bir gelecek inşa ediyor.
Girişimci olmak isteyenler,  yalnızca başarılı olmakla kalmayıp tutkulu olduğunuz bir iş bulmalısınız. Kriz zamanlarında, genellikle inovasyonun hızlandığını görüyoruz. Pandemi sırasında da böyle oldu. Bu süreçte birçok işletme zorlandı ve girişimciler yeni ve karlı iş modelleri buldu. Ama hala yapılacak çok iş var. Sadece İstanbul, Türkiye değil, hepimiz dünya sahnesinde bir rol oynamalıyız. Küçük ve yerel düşünmenin zamanı değil. Küresel bir lider olmak için küresel bir lider gibi hareket etmeliyiz. Bu nedenle biz de sahnemizi global olarak tanımlıyoruz. İşte bugün burada yer alan doğuştan küresel girişimler, gelişimlerinin ilk aşamalarında küresel olarak düşünmeye ve hareket etmeye başlayan, büyümelerini ölçeklendirmek için uluslararası pazarları ve kaynakları kullanan girişimlerdir. BTM olarak yaptığımız işle ilgili kodlarımız empatiye dayalı olduğundan duygularımızı her seferinde aynı coşku, kararlılık ve umutla tekrarlıyoruz. Farkımız burada yatıyor.”
İki yeni destek geliyor
İSTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen de yaptığı konuşmasında verdikleri fonlarla bu zamana kadar 40’tan fazla girişim merkezi kurulduğunu belirtti. Bu merkezler binlerce girişime ulaştı. Bugünkü ev sahibimiz BTM, aralarındaki en seçkin merkezlerden biri diyen Tüzgen şunları belirtti: “Ayrıca 3 yıl önce iki motivasyonla ilk winglobal programını finanse ettik; Birincisi, girişimlerin küresel pazarlara ulaşmasını desteklemek, ikincisi ise uluslararası yatırımcıları Türkiye’nin girişim ekosistemine çekmek. Ve 3 yıl sonra, BTM’nin programı kayda değer bir başarıyla sürdürdüğünü görmek harika. Yürüttüğümüz tüm program ve desteklere ek olarak bu yıl iki yeni enstrümanı hayata geçireceğiz. Bu yeni enstrümanların İstanbul’daki startup’ları destekleyeceğine inanıyorum. Bunlardan biri de risk sermayesi yatırım programıdır. Ajans olarak İstanbul’daki startuplara yatırım yapacak girişim sermayesi fonlarına yatırım yapacağız. Bu sayede girişimler yakın gelecekte finansal engelleri çok daha kolay aşacak. İkinci olarak, Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’ye katılacağız. İlk kez orada bir pavilyonumuz olacak. İstanbul’daki startup merkezleri ile iş birliği içerisinde 30’a yakın firmanın ürünlerini sergilemeleri ve iş ağları oluşturmaları için etkinliğe katılmasına destek olacağız. Türkiye’nin teknoloji şirketlerinin küresel arenadaki etkisini artırmaya kararlıyız. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda bu tür organizasyonlara daha sık katılmayı hedefliyoruz.”
Konuşmaların ardından girişimciler sahne alarak iş fikirlerini anlatırken Keynote konuşmacılar Miguel Martin Avrupa Kıtası’nda Girişimci-Yatırımcı İlişkisi, Kassoum Coulibaly ise Afrika Kıtası Özelinde Girişimcilik konularında birer sunum yaptı.
Etkinlikte sunum yapan girişimler ise şöyle:
BİDUSTRY: Bidustry endüstriyel kategorilerde marka ve ürünlerin, satıcıların organize edilerek sunulduğu, e-ticaret ve e-satın alma arasına konumlanmış özel bir pazaryeri.
HOLOEZ: Holoez, online görüşme sırasında sunulmak istenilen 2D ve 3Diçerikleri, gerçek zamanlı olarak, artırılmış gerçeklik teknolojisi ileholograma dönüştürerek içeriklerin anlatıcının yanında belirmesini sağlıyor.
İLETMEN: İletmen geliştirdiği yazılım sistemi ve mahalle odaklı operasyon yönteminden gelen akıllı teslimat sistemi ile esnaf, e-ticaret ve lojistik firmaları için mikro teslimat hizmeti sunuyor.
KUVARSEDU: Tüm öğrenim seviyelerinde yaşayarak öğrenilen, kullanıcıların ve geliştiricilerin basitçe içerik üretebildiği XR (VR/AR) eğitim platformu.
MADCRAFT STUDİOS: MadcraftStudios, birden fazla platforma keyifli içerikler üreten bir oyun girişimi.
MEDİCAUROSİM: MedicaUroSim simulatörü yazılım ve donanım ile birlikte gerçek hasta senaryolarını kullanarak endoskopik prosedürlerin oyunlaştırılmış ve fiziki simülatörler ile geliştirilmiş hali.
NUMONDİAL: Numondial Baklava size tüm iletişim kanallarını, CRM ve dijital dönüşüm yolculuğunu, yapayzeka destekli olarak tek platformda sunuyor.
OCTO: Octo, topluluğunuzu daha etkin bir şekilde yönetebilmeniz için tasarlanmış, yapay zekadestekli dijital bir platform.
PEERBİE: PeerBie patentli teknolojisi ile işyerlerinde verimlilik ve takım çalışmasını sağlayan hepsi bir arada ürün.
PHOENİX ENERJİ: Phoenix Enerji fosil yakıt kullanan fabrikaların bacalarında oluşan CO’dan: CO+H2O=>CO2+H2 reaksiyonu ile hidrojen üretilmesi ve bunun yakıt olarak kullanılması, ürününün hem üretim hem bakım hem satışını gerçekleştiriyor.
POLLECTİVE: Yeni nesil araştırma ve pazarlama platformu.
SERVİSSOFT: İşletmelere bakım, tesis ve varlık yönetimi sistemleri için akıllı çözümler sunarak, çalışma süresini artırma, verimliliği iyileştirme ve iş kararlarını yönlendirme konusunda yardımcı olan bir teknoloji şirketi.
SİZLİKİŞ: Sizlikİş, insanların daha iyi hayatlara sahip olmaları için ekonomik fırsatlar yaratan, şirketlerin ve freelancerların potansiyellerini ortaya çıkararak yeni yöntemlerle çalışmalarını sağlayan, güçlü ve güvenli bir platformla, tek kişilik start-up’lardan grup şirketlerine kadar herkese hizmet veren bir hizmet-çözüm entegratörü.
TECH KALE GROUP: Tourist, tek bir tuşla dünyanın en popüler 70 şehrini bir arabayla gezmenizi sağlıyor.
USERVİSİON: Uservision, kalitatif araştırmaları teknolojisini kullanarak dijitalleştirir ve markaların kullanıcılarını derinlemesine bir şekilde anlamalarını sağlayarak rekabet avantajı oluşturur.
QUEEME: Queeme, işlerini dijital hale getirmek isteyen ve sürdürülebilir büyümeye ihtiyaç duyan şirketler için dijital müşteri deneyimi çözümü. Queeme işletmeleri müşteri verilerinin yönetimi ve büyümesi için iş zekası ve üretkenlik çözümleri ile donatır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.