enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Müşteriden Aldığını Müşteriye Geri Ver!/ Salih Keskin

Müşteriden Aldığını Müşteriye Geri Ver!/ Salih Keskin
REKLAM ALANI
04.03.2024
0
A+
A-

Günümüz iş dünyasında, sadece kar elde etmek değil, aynı zamanda topluma katkı sağlamak da giderek daha önemli hale geliyor. Firmalar, sadece kâr odaklı olmaktan ziyade, toplumun refahına ve sürdürülebilirliğine katkıda bulunma sorumluluğunu üstlenmeli. Bu, artık bir akım haline gelmelidir.
Firmalar müşteriden kazandıklarını müşteriye geri vermek için çeşitli yollar izleyebilir:

Örneğin

Toplumu destekleyen her türlü projeye katkıda bulunabilir veya bu projeleri destekleyebilirler.
Çevre dostu üretimi artırabilir ve iş süreçlerini daha çevreci hale getirebilirler.
Çalışanların refahını ve gelişimini destekleyen aktivitelere yatırım yapabilirler.
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birlikleri kurabilirler.
Müşterilerini bilgilendirerek, gerçek ihtiyaçlarını daha iyi anlar ve ona göre değer üretirler.
Müşterilere çeşitli deneyimler sunarak müşteri sadakatini artırabilirler.
Bunları yapan birçok firma var mutlaka…

Markalardan bazıları:

Patagonia, çevre koruma konularında liderlik yaparak müşterilerine değer katıyor. Ikea, müşterilere interaktif mağaza tasarımları ve ev tasarımı hizmetleri sunuyor. Toms, “her satılan ayakkabı için bir tane daha alınır” ilkesiyle tanınan bir ayakkabı markası. Şirket, her satılan ürün için bir ihtiyaç sahibine yardım etme sözü vererek müşterilere gerçek değer sağlıyor. Eczacıbaşı, kadın girişimcilere destek veren programlar düzenliyor ve eğitim olanakları sağlıyor.
Farmasi, eğitim ve sağlık alanlarında sosyal projeler düzenler ve topluma fayda sağlayacak çalışmalara destek veriyor. Lavera, organik ve doğal kozmetik ürünleriyle bilinir ve müşterilerinden aldığı geliri organik tarımı desteklemek ve çevre koruma projelerine yatırım yapmak için kullanıyor.
Sizler mesela;
Bir yerel restoran sahibiyseniz, ihtiyaç sahiplerine aile boyu indirimler gibi özel teklifler sunabilirsiniz.
Yerel olarak üretilen organik makyaj ürünleriyle tanınan bir markaysanız, doğal ve organik içeriklere sahip fondötenler, rujlar, farlar ve maskaralarla müşterilere sağlıklı ve güvenilir makyaj seçenekleri sunabilirsiniz.
Bir kozmetik ürünler üreticisi firmaysanız, diğer kozmetik markaları hayvanlar üzerinde deney yaparken hayvanlar üzerinde deney yapmama konusunu önemseyebilirsiniz.
Bir kırtasiye mağazasıysanız, okuma alışkanlığını teşvik etmek için yerel okullarla iş birliği yaparak kitap bağış kampanyaları düzenleyebilirsiniz.
Fizik tedavi merkeziyseniz, bedensel ve zihinsel sağlığı desteklemek için ücretsiz seanslar sunabilirsiniz.
Yerel arıcılık işletmesiyseniz, arıların doğal yaşam alanlarını koruyarak çevre dostu bir üretim yapabilirsiniz.
Gibi daha birçok örnek verilebilir…
Sonuç olarak,
“Müşteriden Aldığını Müşteriye Geri Ver!” prensibi, işletmelerin sadece kar odaklı değil, aynı zamanda toplumsal faydaya odaklanan bir yaklaşım benimsemelerini sağlamalıdır çünkü müşteriler kendilerini sadece bir gelir kaynağı olarak gördüklerinde bundan her zaman rahatsız olurlar.

REKLAM ALANI