enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,9466
EURO
36,7211
ALTIN
2.977,22
BIST
10.125,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
13°C
Çarşamba Açık
12°C

Pandemi esnasında ve sonrasında markalar nasıl yönetilmeli?

Pandemi esnasında ve sonrasında markalar nasıl yönetilmeli?
REKLAM ALANI
08.07.2020
0
A+
A-

Lokman Keskinoğlu’nun röportajı:

Pandemi esnasında ve sonrasında markalar nasıl yönetilmeli, sorusunu kısaca özetlersek, “Pandemi esnasında hem senin hem de şirketinin hayatta kalmasını sağla, panik yapma, sabırlı ol,” şeklinde olacaktır, uzun cevabım ise şöyledir:

  1. Her şeyden önce çalışanlarının, paydaşlarının, müşterilerinin sağlık ve güvenliklerini sağla.
  2. Güçlü patronaj yetkileriyle donatılmış, atik “Kriz Ekibi” oluştur, kriz yönetimini kendi markanın yanında paydaş, tedarikçi ve çalışanların aileleri dahil zincirin tüm halkaları için de planla.
  3. Kısa çalışma ödeneği, kredi erteleme, vergi ertelemesi gibi çarpışma etkisini aza indirgeyecek finansal önlemler al. Önem sıralaması yap, acil ve önemli olmayan her şeyi ertele, alacağın ilk önlem işten çıkarma olmasın.
  4. Stokların yeterli seviyede olmasını sağla. Doğru stok analizi, mevcut durumu, krizin etkisini, kararların ne yönde alınmasını gösteren en önemli kriterlerden olup turnusol kağıdı özelliğindedir.
  5. Anksiyete, yaratıcılığı tetikler: Yeni iş fırsatları doğabilir, bunları kaçırma hemen yakala ama cin fikir değil basiretli karar arayışında ol.
  6. Güncel ve anlık zamanla yaşa ve karar ver. Bu dönemde önemli olan, büyümek veya karlılığı artırmak değil, krizden sağ salim çıkmaktır.
  7. Kriz bittikten sonrası için yaraları sarma planı yapıp yeni yaşam ve iş yapış kriterlerini belirle. Kriz nasıl ani bir biçimde yaşamımıza girdiyse aynı şekilde iyileşme sürecindeki ihtiyaçlar da çok hızlı gelişecek.
  8. E-ticaret’ini güçlendir: Üretim, tedarik, depolama, yazılım altyapısı, ödeme seçenekleri, teslimat, Müşteri memnuniyeti, SSS. Artık E-ticaret olsa iyi olur bir satış noktası değil olmazsa olmazdır.

Pandemi krizi gösterdi ki krizlerden en az etkilenenler, marka değeri yüksek olan (dikkat edin cirosu veya şirket değeri yüksek olanlar demedim) şirketler olmuştur. Buna örnek olarak Çin Halk Cumhuriyeti’nin Guangzhou kentindeki sokağa çıkma yasağından dolayı aylardır kapalı olan HERMES mağazasının geçtiğimiz hafta sonu yasağın bitip mağaza tekrardan açıldığında bir günde 2,7 milyon ABD doları ciro yapmasını verebilirim.

http://prad.ist/diger/omer-senguler-ile-prad-istanbul-ozel-roportaji/
REKLAM ALANI