enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,7784
EURO
36,7823
ALTIN
2.946,32
BIST
10.081,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
13°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

Balık Tutar Gibi İnovasyon Yapmak! / Salih Keskin

Balık Tutar Gibi İnovasyon Yapmak! / Salih Keskin
REKLAM ALANI
A+
A-

Günümüz iş dünyasında rekabetçi kalabilmek için inovasyon, kaçınılmaz bir gereklilik haline geldi. İnovasyon yapmak, sadece bir seçenek değil, aynı zamanda bir zorunluluk!
Şaşırtıcı olabilir, ama inovasyon yapmak, biraz balık tutmaya benziyor. İkisinde de çoğu zaman belirsizlik hâkimdir ve bu belirsizlik içinde bir şeyleri yakalamaya çalışırsınız.

İşte ortak noktalar:

1. Önce inanın: İnovasyonun temelinde inanmak yatar. Başarı için inanç, kritik bir faktördür. Tıpkı geleceğine inanmadığınız bir oltaya balığın gelmeyeceği gibi, inançsız bir şekilde inovasyon yapmak da başarı getirmez.
2. İdeal Açıyı Bulun: Herkesin bir fikri vardır, ancak fikirleri hayata geçirmek gerçek inovasyonu başlatır. Doğru yerde olta atmadığınızda balık gelecek diye bekler durursunuz. Hayata geçirilebilir fikirler üretmek için önce, ideal açınızı yani “boşluğun” tam nerede olduğunu bulun.
3. Çeşitlilikle şanşınızı arttırın: İnovasyon, birden çok versiyonu içeren bir ambara benzer. Farklı fikirleri analiz edin, karşılaştırmalı bir şekilde değerlendirin ve en iyisini seçmeye çalışın.
4. Deneyimlere Güvenin: İnovasyon, deneyimlerle şekillenir. Başarısız deneyimler, kritik inovasyonların temelini oluşturur. Deneyimlerinizden öğrenerek, daha etkili inovasyon stratejileri geliştirebilirsiniz. Büyük balık tesadüfi tutulamaz…
5. Şifreleri Çözün: İnovasyon, bilinmeyen bilginin keşfi olduğu için büyük kısmı bir sırdır. Şifreleri çözmek için yöntemlere ihtiyacınız vardır. İşinizi etkileyen faktörleri analiz ederek, işin içindeki gizli potansiyelleri keşfetmeniz gerekir. Bu, bir nevi bulmacayı çözmek gibidir.
Tıpkı balık tutmanın şifreleri gibi… Hangi balığın hangi saatlerde, hangi derinliklerde ve hangi koşullarda aktif olduğunu anlamak, balık tutarken başarıyı artıran bir beceridir.
6. Esnek Beceriler Edinin: İş dünyasında kalıcı olmanın bir yolu da esnek olmaktan geçer. Esneklik, beklenmedik durumlarla başa çıkmanıza ve yeni stratejiler geliştirmenize yardımcı olur. İnovasyonda da, farklı disiplinlerden fikirlerin bir araya getirilmesi gerekebilir. Esneklik, çeşitli perspektifler arasında geçiş yapabilme yeteneğini ifade eder.
7. Güçlü Zihinsel Tasarım gerçekleştirin: Her iş bir tasarımdır. İnovasyonu yönlendirmek için güçlü bir zihin tasarımına ihtiyacınız vardır. Detaylara odaklanın ve geleceği rezerve edin.
Son hatırlatma olarak, inovasyon için attığınız adımlar, geleceği inşa etmede kritik bir rol oynar.

REKLAM ALANI