enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,9294
EURO
31,7158
ALTIN
1.874,37
BIST
8.105,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Sosyal treni, Sirkeci Garı’ndan yola çıktı.

Sosyal treni, Sirkeci Garı’ndan yola çıktı.
REKLAM ALANI
18.04.2019
0
A+
A-

Sosyal kooperatifçilik bilincini geliştirmek için hazırlanan eğitim ve tanıtım treni, Sirkeci Garı’ndan yola çıktı. Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni uğurlama törenine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan katıldı.

İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, Yönetim Kurulu Üyesi Levent Taş ve İTO Meclis Üyelerinin de yer aldığı törende Bakan Turhan, trenin ilk seferinin ekim ayında yapıldığını hatırlattı. Turhan, trenin bu sefer İstanbul’un ardından, Ankara, Kayseri, Sivas, Malatya, Gaziantep, Hatay ve Adana illerinde çalışmalarını yürüteceğini söyledi. Turhan, “Projede, daha adaletli gelir dağılımı, bölgesel farklılıkların azaltılması, cinsiyet ayrımının azalması ve sosyal dışlanmanın asgariye indirilmesi çalışılacak konu başlıkları arasında dikkat çekiyor” diye konuştu.

Ticaret Bakanı Pekcan ise “Uluslararası standartlara ve küresel gelişmelere paralel olarak yeni bir kooperatifçilik modeli oluşturuyoruz. Yeni model ile dezavantajlı grupların istihdamında ve kadınların iş gücüne katılımını artırmada sosyal kooperatifleri yaygın olarak kullanmaya başlayacağız. Sosyal kooperatif modelini teşvik ederek, yeni iş imkanları sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.