enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4962
EURO
34,7711
ALTIN
2.487,71
BIST
9.539,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

TÇMB’nin Sivil İnisiyatif Çağrısı Karşılık Buldu

TÇMB’nin Sivil İnisiyatif Çağrısı Karşılık Buldu
REKLAM ALANI
01.12.2020
0
A+
A-

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin (TÇMB) önderliğinde bir araya gelen Türkiye’nin Lider sivil toplum örgütleri “Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası” çalışmasını hayata geçirmek üzere güç birliği kararı aldı. Bu konuda hazırlanacak etki analiz raporu 5 Mart Deprem Haftası’nda kamuoyu ile paylaşılacak.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin (TÇMB) öncülüğünde lider sivil toplum örgütleri,
“Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası” konusunda güç birliğine gidiyor.
Yapılan online toplantıda konuşan TÇMB Başkanı Dr. Tamer Saka, 22 STK ile birlikte hayata geçirilmesi hedeflenen
Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası’nı katılımcılarla paylaştı.

Dr. Tamer Saka yaptığı açıklamada, “Bizim öncelikli amacımız deprem konusunda kamu otoritelerinin yaptıkları çalışmaları desteklemektir” dedi.
Saka şunları söyledi:
“Sorumluluk alabileceğimiz konularda STK’lar olarak sorumluluk alabileceğimiz konularda, belli noktalarda yük alabileceğimizi düşünüyoruz.
Nitekim, bu amaçla diğer değerli sivil toplum kuruluşlarının da çalışmalar başlattığını görüyoruz. Bundan çok memnunuz ve her bir değerli çalışmaya
desteğimiz tamdır. Amacımız bu değerli çalışmalardan azami katkının ülkemize sağlanabilmesine vesile olmaktır. Bu konudaki tüm çalışmalarında kendileriyle
iş birliği yapmaya hazırız.”
Dr. Tamer Saka konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her depremden sonra gördüğümüz manzaralardan içimiz yanıyor. Ülke olarak bunu hak etmiyoruz. Desteğimizi ortaya koyarak yaşananların daha farklı olmasını sağlayabiliriz. Ne kadar geniş bir toplulukla sesimizi yükseltebilirsek etkimizin de o kadar büyük olacağını öngörmek mümkün. Bu projedeki en önemli kazanım, kamuoyundaki farkındalığı en üst seviyeye çıkartmak ve bu farkındalığı canlı tutmak olacak. Kısa, orta ve uzun vadede yapılacak çok konu var.
6.5 milyon apartmanın yenilenmesi maliyet. Bunu kimin karşılayacağı gibi konular maalesef çözümsüzlükle sonuçlanıyor.
Biz bir şekilde bununla ilgili adım atıp kamu özel sektör iş birliğiyle nasıl bir finansman modeliyle bu yükün altına girilebilir.
Sivil toplum örgütlerinin depreme dair her konuda daha önce yaptığı, halen yapmakta olduğu veya yapacağı çalışmaları inceliyoruz.
Uygulanabilir önerileri kısa, orta ve uzun vadede bir çatı altında toplayıp rapor haline getirmek, takibini yapmak ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.”

REKLAM ALANI