enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,4274
EURO
36,6084
ALTIN
3.093,05
BIST
9.866,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
10°C
Cumartesi Açık
11°C
Pazar Açık
11°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C

Türk lojistik pazarı 1 trilyon dolara koşabilir

Türk lojistik pazarı 1 trilyon dolara koşabilir
REKLAM ALANI
10.11.2020
0
A+
A-

Dünya lojistik pazarı, 2020 başı itibariyle 5 trilyon doların üzerine çıktı. 2030 yılında ise 20 trilyon doları geçmesi bekleniyor.
Asya ve Avrupa güzergahındaki Türkiye, coğrafi konumuyla, Çin’in Bir Kuşak bir Yol Projesi’nin de önemli köprülerinden birisi. Türkiye’den 67 ülkeye sadece 4 saatlik uçuşla ulaşılabiliyor. Türkiye, aynı zamanda dünyanın en büyük ithalatçısı pozisyonunda olan nitelikli Avrupa pazarının da yanı başında yer alıyor.
Türkiye’nin, lojistik ve üretim üssü olabileceğini kaydeden Tırport Pazarlamadan Sorumlu Y. K. Üyesi Burcu Kale, şunları söyledi:
“Türkiye’nin önünü açabilecek çıkış noktalarından birisi de “lojistik sektörü” olacaktır.
Lojistik sektörü, doğru yatırımla desteklenirse, Türk lojistik pazarı 2030 yılında 1 trilyon dolara koşabilir.
Yine, gelecek 10 yıl içinde sektör, 2.5 milyon doğrudan yeni istihdam yaratma potansiyeline sahiptir.”

Tırport, 7 ayda iş hacmini %300 artırdı

Lojistik yönetimini dijitalleştiren Tırport, akıllı algoritmalarla, 7 aylık dönemde iş hacmini %300’ün üzerinde artırdı.
Hacmin artmasında, Türk nakliye pazarındaki kamyonların %95’nin şahıslara ait olmasının büyük etkisi var. Ve kontratlı taşıma yapan lojistik firmalarının da spot pazardan güvenilir kamyoncu aramasının etkiside etkili oldu.
Tırport Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Kale, konuşmasına şöyle devam etti:
“Türkiye’nin en büyük lojistik firmaları günde maksimum 2.500-3.000 kamyon FTL (tam kamyon yükü) taşıma yapabiliyor.
Özellikle KOBİ’lerden gelen yoğun taleple, Tırport olarak günlük taşımayı 2.800 FTL kamyona çıkardık. Ve 2020 yılının sonunda günlük 4 bin FTL taşımaya ulaşmayı planlıyoruz. Nitekim, KOBİ’ler coronavirüs nedeniyle alışık oldukları yöntemlerle uygun kamyonlara ulaşamayınca,
dijital platform olan Tırport’u keşfettiler. Aynı şekilde, kamyoncular da hızla Tırport üyesi olmayı tercih ediyorlar.
Geldiğimiz noktada sistemimizdeki aktif üye sayısı, son birkaç ayda 20 binden 55 bine çıktı.
Tırport olarak, 2023 sonunda, pazardan %7’lik bir pazar payı almayı ve günde 30 binin üzerinde FTL taşımayı yönetmeyi planlıyoruz.
Ülkede, 250 bin kamyoncunun bulunduğu yerden yük bulmak ve daha yoldayken dönüş yükü yakalamak için 1 numaralı tercih olmayı istiyoruz. Aynı zamanda, Avrupa, Afrika ve Türki Cumhuriyetlerde lojistik ekosistemine liderlik eden teknolojilerden birisi olacağız.”

 

REKLAM ALANI