Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından online olarak dünyanın seyrine sunulan 8.Türkiye İnovasyon Haftası büyük ilgiyle takip edildi.
Alanında dünyaca ünlü isimlerin de yer aldığı ekosisteminin en önemli buluşmalarından olan etkinlik sosyal medyada mecralarında da milyonlarca etkileşim aldı.
Hafta, inovasyonun fikir liderlerini, ilham veren deneyimleri, inovasyonun farklı yönlerinin alanında uzman kişiler tarafından enine boyuna konuşuldu. Hafta sayesinde, girişimciler, projelerle, uluslararası profesyoneller, önde gelen şirket yöneticileri, kamunu temsilcileri bir araya geldi.
“İnovasyon Türkiye’nin geleceği, Türkiye’nin değeridir”
TİM Başkanı İsmail Gülle, 8.Türkiye İnovasyon Haftası’nda hayatın her alanına dokunduklarına vurgu yaptı. Gülle şunları söyledi:
“İnovasyon alanında küresel ölçekte ses getiren, girişimcilerimizi, bilim insanlarımızı, projelerimizi, sektörlerimizi,
gençlerimizle buluşturduk. 8.Türkiye İnovasyon Haftası büyük ses getirdi. Yayınların izlenme ve etkilişimlerine baktığımız zaman etkinliğimizin milyonlarca kişiye ulaştığını görüyoruz. İnovasyonun önemini anlatmayı ve inovatif çalışmaları desteklemeyi amaçladığımız etkinliğimizin milyonlarca kişiye ulaşmasından mutluluk duyuyoruz. Amacımız inovasyon kültürünün şirketlere yerleşmesi, gençler arasında kabul görmesi. Bunun altını dolduracak çalışmalar yapıyoruz. Tabii ki inovasyon bir haftayla sınırlı değil, yıla yayılarak devam ediyor. İnovaLig, İnovaTim ve TİM-TEB Girişim Evi başta olmak üzere hem sektörlerle hem üniversitelerle iş birliği içinde yürüttüğümüz birçok projemiz bulunuyor. Bizim kaynağımız, gençlerimiz.
İnovasyon Haftası’nda 14 yaşında, 19 yaşında büyük işler başaran isimler hikayelerini paylaştı. Benzer etkinliklerle icat çıkaran gençlerimiz çoğalacak.
Özellikle yeni nesle kılavuz olabilirsek ne mutlu bize.
İhracat bizim için ne kadar önemli ise inovasyonla geliştirilmiş ihracat da bizim için o derece önemlidir. İnovasyon Türkiye’nin geleceği, Türkiye’nin değeridir.
İhracatın geleceğinin inovasyona dayalı kalkınma ile olacağına inanıyoruz.
Gençlerimizin bundan sonraki hayatlarında, mesleklerinde inovasyona değer vermelerini, yeni fikirler oluşturmalarını, icat çıkarmalarını arzu ediyoruz.”
Yeni ufuklara yelken açan ve büyük beğeni alan etkinliğin ikinci gününde de inovasyon her yönüyle konuşuldu.
Etkinliğe katılan ABD’li ünlü fütürist ve mucit Ray Kurzweil gelecekle ilgili şunları söyledi:
“2030’larda insan ve makine, gerçek ve sanal gerçeklik arasında net bir ayrım olmayacak. Akıllı nanorobotlar çevreye, vücudumuza ve beynimize derinlemesine entegre olacak. Işınlama deneyimi yaşayacak ve insan zekasını artıracak.”