enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,3482
EURO
36,3193
ALTIN
2.852,46
BIST
9.300,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Parçalı Bulutlu
15°C

Yazılım ve bilişim sektöründe Turquality destekleri nelerdir?

Yazılım ve bilişim sektöründe Turquality destekleri nelerdir?
REKLAM ALANI
17.02.2021
0
A+
A-

Son yıllarda büyük başarıya imza atan yazılım ve bilişim sektöründeki firmalar, dünya markası olma yolunda rotalarını yurtdışına çevirmeye başladılar.
Türkiye’nin devlet destekli ilk marka programı olan Turquality, diğer sektörlerde olduğu gibi yazılım ve bilişim sektörüne de destek veriyor.
Pandemiyle birlikte dijitalleşme tüm dünyanın gündemine girdi. Bu alanda ürünler geliştiren ülkemiz firmaları, Turquality sayesinde global pazarlarda tanıtımlarını artırmakta. Ve, ihracatlarına ivme kazandırmakta. Yazılım ve bilişim firmaları, Turquality sayesinde, maliyetlerini düşürmek,
farklılaşmalarını sağlamak, sürdürülebilirliklerini oluşturmak gibi konularda fayda sağladılar.
Bilişim sektöründen yoğun ilgi gördüklerini anlatan Progroup Uluslararası Danışmanlık Başkanı Dr. Salim Çam, şunları söyledi:

“Turquality programı, Türkiye’nin markalarını büyüterek ve potansiyel olanı markalaştırarak ilerlemesini hedeflemekte.
Firmaların dünya pazarlarında rekabet edebilecek değere ve kurumsal yapıya ulaşabilmesine rehberlik ediyor.
Son aylarda dünya gündeminde, dijitalleşme, teknolojiye yatırım, yazılım ve bilişim sektörlerinin önem kazanması gibi başlıklar, yerli yazılım ve bilişim firmalarına fırsatlar oluşturuyor. Firmalar da, uluslararası pazarlara açılma hedefiyle, daha fazla Turquality’den faydalanma çabası içine girmeye başladı.
Turquality, stratejik planlamadan bütçe yönetimine, satış pazarlamadan marka yönetimine, kurumsal performanstan tedarik zincirinin yönetilmesine ve dijitalleşmeye kadar tüm konuları kapsıyor. Örneğin, iş modeli olarak, şuan nerede/nasıl oldukları ve nereye gideceğinin tespit edilmesinde yol gösteriyor. Hangi hedef pazarlara gidileceği konusunda, stratejik çalışmalar ve planlar oluşturuluyor.
Bu stratejik planda, işletmenin kaynak ve kabiliyetleri tespit edilerek, uygulamaya alınıyor. Nerede olduğu ve mevcut durumda ne yaptığı gibi konular analiz edilerek,
daha iyi nasıl olabileceği hakkında iş planları hazırlanıyor. Yurtdışına açılma sürecinde ilk olarak hangi adımlar atılmalı planlanıyor. Ve, hedef ülkelerde pazarlama nasıl yönetilmeli, ilgili ülkede istihdam veya iş ortaklığı altyapısının hazırlanması gibi operasyonel çalışmalar hayata geçiriliyor. İşletmeler, stratejik planları doğrultusunda ihracatlarını artırırken, global marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Progroup olarak bizler hizmet verdiğimiz firmaların, stratejik, fonksiyonel ve operasyonel yönetim düzeylerini uluslararası şirketlerin seviyesine çıkarıyoruz. Böylece, global pazarlarda rekabet etmelerine ve markalaşmalarına rehberlik ediyoruz.”

Turquality’nin, işletmelere sağladığı değer:
*Mevcut karlılığın artışına katkısı: %14
*Mevcut ihracat artışına katkısı: %15
*Mevcut verimlilik artışına katkısı: %17
*Mevcut marka bilinirliğine katkısı: %7
*Mevcut iç piyasa artışına katkısı: %10
*Mevcut yeni ürün geliştirmeye katkısı: %12
*Müşteri memnuniyet seviyesi: %97
*İsraf ve maliyetleri azaltmaya katkısı: %14

Turquality programının, işletmelere sağladığı destekler:
1-İstihdam Giderleri.
2-Sertifikasyon Giderleri.
3-Yazılım ve Bilişim Giderleri.
4-Depo Hizmetleri Giderleri.
5-Gelişim Yol Haritası.
6-Danışmanlık Giderleri.
7-Pazar Araştırması Çalışması ve Raporlama Giderleri.
8-Ofis, Depo, Mağaza Kira ve Kurulum Giderleri.
9-Tasarım Giderleri.
10-Uluslararası Hukuk Danışmanlık Giderleri.
11-Ürün, Hizmet ve Marka Tescili ve Korunması ile İlgili Giderler.

REKLAM ALANI