enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9934
EURO
37,4903
ALTIN
2.748,89
BIST
9.419,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Yağmurlu
25°C

“Yaratıcı endüstriler, ekonomik ve sosyal toparlanmayı hızlandırabilir.”

“Yaratıcı endüstriler, ekonomik ve sosyal toparlanmayı hızlandırabilir.”
REKLAM ALANI
A+
A-

Zorlu Holding, Zorlu PSM ile birlikte dijitalleşme üzerine merak uyandırmak ve disiplinlerarası diyalog geliştirmek amacıyla Digilogue’un Future Tellers/Gelecek Anlatıcıları serisini hayata geçirdi. Pandemi döneminde Zorlu PSM ve İKSV işbirliğiyle “Toplumsal Dönüşüm ve Yaratıcı Endüstriler” temasına odaklanarak hayata geçirdiği webinar’ların ardından bir rapor ortaya çıktı. Rapor, ortak akıl yürütmeye ve yaratıcı endüstrilerin etkisine dikkat çekiyor.
Rapor, 26 uluslararası kurum temsilcisinin; pandemi dönemine ilişkin değerlendirmeleri ve ileriye dönük yönlendirici öngörülerine dayanmakta.
Rapor; kişileri ekonomik, çevresel, sosyal ve kültürel anlamda etkileyen yaratıcı endüstrilerin ekonomik ve sosyal toparlanma süreci için hızlandırıcı bir rol üstleneceğine vurgu yapıyor.
Hazırlanan raporda, Zorlu PSM, Digilogue ve İKSV işbirliğiyle; Ağustos-Ekim 2020 tarihleri arasında hayata geçirilen Future Tellers/Gelecek Anlatıcıları serisinin “Toplumsal Dönüşüm ve Yaratıcı Endüstriler” webinar oturumları da ele alınmakta.
Rapor, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programı Direktörü Doç. Dr. Gökçe Dervişoğlu Okandan’ın danışmanlığı ve sosyal inovasyon platformu
imece’nin editöryel desteğiyle hazırlandı. Ayrıca rapor, Uluslararası kurumların temsilcilerinin kolektif içgörülerini de içermekte.
“Türkiye Kültür Sanat Kurumları”, “Uluslararası Kültür Sanat Sahnesi”, “Müzik Festivalleri”, “Yaratıcılık ve Teknoloji Odaklı Ekosistemler” ve “Dijital ve Hibrit Etkinlikler” başlıklarında, geleceğin nasıl tasarlanabileceğine dair yönlendirici bir kılavuz olması amaçlanıyor.
Yaratıcı endüstriler,dijitalleşme ile tüm dünyada değişiyor, dönüşüyor.
Yaratıcı endüstri aktörlerinin örnek alabileceği ve üstüne yeni modeller inşa edebilecekleri araç ve yöntemler de raporda yer alıyor.

REKLAM ALANI